duminică, 12 septembrie 2010

APOCALIPSA-dupa OPREA !?

Sloganul anului:pensiie sub 3000 ron nu scad!?
In toate Unitatile Militare s-au constituit comisii din cadre militare care nu mai participa la procesul de instructie si fac o baza de date cu soldele cadrelor active si in rezerva pana la 20 septembrie si o trimit la minister.Deci intrebarea fireasca care se pune mai conteaza daca semnam sau nu cererile de recalculare la CMZ daca se pregateste baza de date pentru toti?
Am aflat de la cei care se ocupa cu procesarea datelor ca pe statele de plata de la depozitele de arhiva nu se vede clar cifrele din cauza timpului scurs si a tehnicii cu care au fost facute .
Apare din nou intrebarea cat de corecte si legale sunt acele adeverinte-sau se trec date din celebrul bloc B.
Legea unitara a pensiilor… trebuie sa iasa …si de cade, si de ramane guvernul Boc.
Este un angajament cu FMI.
Legea unitara nu va modifica cu nimic Legea 119/2010 ci, in actualul proiect va fi integrat, intr-un fel sau altul, textul Legii 119.
Unele prevederi din proiectul Legii unitare sunt mai favorabile pentru militari decat prevederile legii 164/2010 si Legii 19/2000… ca de exemplu in cazul recalcularii pensiei pentru perioada lucrata dupa pensionare?
- Legea 119/2010 si HG. 737/2010 sunt neconstitutionale, fapt prezentat si de judecatorii Curtii Constitutionale care au votat impotriva Legii 119/2010.
- Singura cale de atacare a acestor masuri de “recalculare a pensiilor” este actionarea in justitie de catre organizatiile legale ale cadrelor militare in rezerva si retragere.
- Chiar daca vor fi schimbari pe scena politica, cei care vor veni la putere, nu vor face nimic pentru a schimba aceasta lege. Cauza fiind lipsa de sprijin popular a pensionarilor militari.- In ceece priveste depunerea anexei 1a sa 1b la Centrele Militare este optiunea fiecaruia. In lege nu se prevede obligativitatea depunerii si nici termene, deci se poate depune inclusiv pe 31 decembrie 2010, sau sa nu se depuna deloc.
- Este cel mai bine ca in justitie, pensionarii militari sa se adreseze in cadru organizat si nu individual. In primul caz sansele de reusita sunt mai mari ( Onorariul avocatilor, cheltuieli judiciare, reprezentativitatea formatiunii care reprezinta pensionarii militari, eventualul ecou in massmedia)!
Cu acest sentiment s-au orientat o parte din pensionarii militari din orasul nostru devenind membrii ai sindicatului.Ce ma nemultumeste este acest silentio al SCMD .Oare sa fie linistea dinaintea furtunii????