joi, 21 octombrie 2010

INFORMARE

Stimati colegi cei care doresc sa se inscrie in SCMD ii rog sa ma contacteze telefonic la 0732030255 sau sa vina in fiecare saptamana joia de la ora 11-12 la Cercul Militar Dej,unde voi fi prezent pentru preluare dosare si eliberare legitimatii.Fac acest anunt intrucat la locul de munca mi s-a interzis sa mai primesc si sa eliberez acte referitoare la membrii SCMD.Se pare ca acest sindicat deranjeaza din ce in ce mai mult- sper sa nu ajungem sa ne intalnim pe ascuns ca niste ilegalisti.Primul impuls l-am primit de la Comandantul Garnizoanei, care nu a vrut sa ne acorde sala pentru adunarea de costituire-motivand desfasurarea unei aplicatii chipurile NATO cu straini exact in ziua in care era programata sedinta.Si ce sa credeti sala era goala,da treaca de la noi am  gasit intelegere la primarul orasului si ii multumim.

Acum ne sunt puse piedici de a nu mari numarul de membrii -probabil cineva are interes in acest sens si intervin tot felul de sicane,asta si din cauza ca nu avem un sediu unde sa ne putem desfasura activitatea.Inca putem sa ne intalnim la sala ANCMRR-ului asta probabil pana se va afla de cine trebuie.Preocupat mai ales de scoaterea la lumină a partidului său, Gabriel Oprea pare uimit de amploarea pe care a luat-o mişcarea sindicală a militarilor în rezervă. Uimit, dar şi paralizat, deoarece ştie foarte bine că, ceea ce exprimă public militarii în rezervă gândesc, dar nu spun, militarii activi.

Este posibil sa se incerce scindarea sindicatului,se exploateaza la maxim situatia membrilor de sindicat care au depus cerere la CMZ si cei care nu au facut-o .Depunerea cererii de a ni se extrage din state datele necesare eventualei recalculari a pensiei nu are niciun efect juridic. Situatia cu drepturile trebuie trimisa de noi la SERVICIUL PENSII MILITARE ŞI DREPTURI SOCIALE din Directia Financiar - Contabila si abia atunci isi face efectul.Apoi sa nu uitam ca unele cadre s-au inscris in sindicat mai tarziu dupa ce au depus acele cereri-SCMD va trebui sa gaseasca o forma juridica de as proteja toti membrii.

Legea 119/2010,HG 735/2010 si Ordinul M101 sunt atat de "parsiv"
concepute incat nu iti da posibilitarea de a alege alta varianta,decat pe cea a recalcularii.Cine opteaza pe varianta netrimiterii cererilor de recalculare risca sa ramana cu pensia recalculata la un punct. De ce? ,este foarte simplu :In proces, Casa de Pensii iti va demonstra ca nu ai de unde sti ca pensia ti-a fost diminuata ,din moment ce nu ai trimis adeverintele cu veniturile real castigate in intreaga cariera.Apoi vor fi mari probleme cu aceste adeverinte sau mai precis cu baza de date pentru ca acolo unde nu se vede pe stat valoarea soldei se pune salariul mediu pe economie si de aici va rezulta o discriminare pe care o face MApN de care nu sunt vinovate fostele cadre militare.Traim cu speranta ca suspendarea aplicarii HG 735 isi va produce efectul dorit si ca vom avea vesti mai bune din zona juridicului.Asa cum in 89 poporul striga ARMATA E CU NOI si a fost loiala poporului asa avem nevoie acum sustinere din partea lor- NOI SUNTEM CU ARMATA si ii vom invinge.
 

marți, 5 octombrie 2010

AM CAM LUAT_O !!!!

Suspendarea aplicării HG 735/2010 de reducere a pensiilor militarilor ilegală?

Prin implicarea Judecătoarei Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj, care a dispus suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern numărul 735 din 21 iulie 2010, prin care Executivul a redus pensiile militarilor şi ale poliţiştilor, şansele ca suspendarea HG735 să fie urmată de o blocare a acesteia în instanţă sunt compromise.

Potrivit publicaţiei online Lumea Justitiei, Judecatoarea Idriceanu ar fi fost obligată de prevederile Codului de Procedură Civila să se abţină de la soluţionarea dosarului.

Abţinerea judecătoarei ar fi trebuit să existe de la primul termen al cauzei, întrucât soţul acesteia, fost poliţist, are pensie militară, iar Codul de Procedură Civilă prevede ca un magistrat este incompatibil în a judeca un dosar dacă soţul său are interes în cauză.

Judecătoarea Idriceanu a suspendat aplicarea HG fără a-şi verifica compatibilitatea

Claudia Idriceanu, judecător la Secţia Comercială, de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Cluj, a admis, în data de 28 septembrie 2010, în dosarul cu numarul 1371/33/2010, solicitarea unui grup de militari pensionaţi, de a suspenda aplicarea Hotărârii de Guvern care le afecta cuantumul pensiilor, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Potrivit minutei hotărârii: ”(…) dispune suspendarea executarii HG 735/21 iulie 2010, pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010, privind stabilirea unor măsuri în domeniul penşiilor, până la pronunţarea instanţei de fond”. Conform declaraţiei de avere din anul 2009, semnată de judecătoarea Idriceanu, soţul acesteia, Florin Popicu, încasa anual o pensie militara de 37.000 de lei (vezi facsimil), pensie care a fost direct afectată de Hotărârea de Guvern a cărei aplicare a fost suspendată de Idriceanu, în calitatea sa de judecător.

Codul de Procedură Civila îi interzicea judecătoarei sa intre în dosar

Potrivit articolului 27 şi următoarele din Codul de Procedură Civilă, la capitolul “incompatibilitatea, abţinerea şi recuzarea judecătorului”, se prevede interdicţia unui magistrat de a soluţiona o cauză atunci “când el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor, au vreun interes în judecarea pricinii sau când este soţ, rudă sau afin, până la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din părţi”.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a confirmat pentru Lumea Justiţiei că judecătoarea Claudia Idriceanu nu a făcut cerere de abţinere în acest caz.

Cu privire la modalitatea în care magistratul a primit cauza spre judecare, Claudia Ilieş a precizat pentru Lumeajustitiei.ro că dosarul i-a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Idriceanu în vară, prin metoda repartizării aleatorii utilizată în toate instanţele din România. Primul termen a avut loc în timpul vacanţei judecătoreşti, când cauza a fost amânată până la data de 28 septembrie, dată la care judecătoarea Idriceanu a dispus suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern numarul 735/2010.

Cât priveşte eventuala incompatibilitate a judecătoarei, Ilieş a menţionat că nu poate preciza dacă judecătoarea ar fi trebuit sau nu să se abţină, dar că în recurs, această chestiune se poate pune în discuţia instanţei de control judiciar.

Inspecţia CSM s-a autosesizat

Trebuie menţionat că, dat fiind faptul că suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern este de natură să afecteze o întreagă categorie socială, judecătoarea Claudia Idriceanu ar fi trebuit să fie mai riguroasă în a aplica legea şi să se abţină, pentru a risipi orice suspiciune.

În urma întrebărilor adresate de Lumea Justiţiei, inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat în acest caz, şi va face verificări, rezultatele acestora urmând a fi aduse la cunoştinţa publicului cu celeritate.

sursa: Lumea Justiţiei

duminică, 3 octombrie 2010

CREDETI CA SE VA OPREA RECALCULAREA?

Sa fim seriosi castigul asa zis in instanta asupra suspendarii HG 735/2010 este un pas inainte pentru cine?oare pentru pensionarii militari?se va intampla ceva dupa aceast entuziasm pe toate blogurile de stiri si pe televiziuni?probabil NU-Ii doare undeva,ati vazut vreo reactie a Ministrului Apararii Nationale a ministerului sau o vreunei institutii a statului?,mai précis daca analizam activitatea desfasurata de comisiile de scotocire a veniturilor , putem trage concluzia ca nu se gasea o formula in care sa se renunte la calculul dupa salariul mediu pentru cei care nu vor depune documente la CMJ. Si iata salvarea –recalcularea merge mai departe conform L.119/2010-un castig partial , pentru ca ori ai depus ori nu cerere, pensionarului militar nu i se va calcula pensia dupa salariul mediu brut, asa cum se intampla pana acum, ci dupa veniturile pe care i le inventariaza centrul militar zonal.

La urma urmei nici nu era nevoie de vre-o metodologie de calcul emisa de guvern ci doar de a da o forma juridica a neretroactivitatii legii adica –cererea depusa de fiecare beneficiar de a i se recalcula pensia in conditiile legii 119/2010 –lege ce face trecerea spre cea unitara .

Daca se anuleaza HG735/2010 se va proceda probabil direct pe prevederile L119/2010 la culegerea datelor si transmiterea acestora catre Casele de pensii ale MApN care vor face recalcularea si vor emite noile Decizii de Pensionare.Se mizeaza pe faptul ca nu toti vor contesta sau vor ataca in instanta aceste decizii ,iar cei care o vor face si vor avea castig de cauza vor beneficia de drepturi mult mai tarziu sau esalonat dupa practica guvernului.

Exista si un efect psihologic si de comoditate care se refera la faptul ca daca imi scade pensia cu 150 lei sau cu mai putin –no asta este norocul meu ca nu a fost mai mult .Ce sa ii mai dau in judecata sa mai umblu prin tribunale si uite asa se aduna banii prevazuti ca economie la buget din pensii.La unii mai mult la altii mai putin.

vineri, 1 octombrie 2010

Recalcularea pensiile militarilor si politistilor, suspendata de instanta

Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 28 septembrie, suspendarea executarii HG 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stablite potrivit legilatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar.

Potrivit minutei instantei, afisata pe portalul instantelor, "Dispune suspendarea executarii HG nr. 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stablite potrivit legilatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pana la pronuntarea instantei de fond".

Astfel, in cadrul procesului initiat in luna august de un grup de militari in rezerva impotriva Guvernului Romaniei, la Curtea de Apel Cluj, instanta a dispus suspendarea hotararii de guvern prin care s-a dispus recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul adminsitratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Decizia instantei este valabila pana la pronuntarea instantei de fond, poate fi atacata cu recurs in 15 zile, insa este executorie.
Sursa: NewsIn